Askelmat ja reisipuut

Askelmat

Valmistamme askelmat 40 mm paksuista liimapuulevyistä ja useista eri puulajeista.

Avo- tai umpiportaat

Avoportaat lapsilistoilla
Umpiportaat taustalevyillä
Jotta portaat olisivat turvallisia lapsille, askelmien välissä oleva aukko saa olla korkeintaan 10 cm. Siksi asennamme avoimien portaiden askelmien alle lapsilistan, joka myös antaa lisätuen askelman etureunaan. Voit myös valita umpiportaiden rakentamisen ja lapsilistojen sijaan taustalevyjen asentamisen, jotka täysin peittävät kahden askelman välisen aukon. Taustalevyt valmistetaan useimmiten vanerilevyistä, jotka voidaan joko petsata samalla värillä kuin askelmat tai maalata. Umpiportaat mahdollistavat esimerkiksi komeron rakentamisen portaiden alle.

Profiloitu tai suora etureuna

Profiloitu etureuna

Askelmiin voit valita suoran (vakio) tai profiloidun etureunan.

Iso lähtöaskelma

Ensimmäiseksi askelmaksi voidaan valita muita askelmia vähän isompi lähtöaskelma. Koska kaidetta silloin siirretään ylöspäin, iso lähtöaskelma ”avaa” portaat ja antaa ilmavamman vaikutelman.

Liukuesteet

Muoviliukuesteet

Perinteinen hyvin toimiva liukueste. Värit: musta, ruskea, beige ja valkoinen. Voit myös tilata uudet liukuestenauhat vanhoihin portaisiin omasta verkkokaupastamme Simple Living

Liukuesteurat

Yksinkertainen ja suosittu vaihtoehto neljällä jyrsityllä uralla askelman etureunassa. Liukuesteurat vähentävät liukkautta, mutta eivät anna yhtä tehokasta suojaa kuin muut mallit.

Puuliukuesteet

Puuliukuesteet valmistetaan ohuista tammi- tai saarnilistoista, jotka upotetaan askelmaan. Aitoa taidokasta käsityötä, joka antaa huolella tehdyn vaikutelman samanaikaisesti kuin asiakas saa hyvän liukuesteen, joka sointuu askelman yhteen.

Reisipuut

Vakioreisipuut

Vakioreisipuut kulkevat rapun sivussa. Vakioreisipuissa on jyrsityt urat, joihin jokainen porrasaskelma kiinnitetään ruuveilla. Vakioportaat ovat yksinkertaisia asentaa. Jokainen porraskaarre asennetaan ensin yhteen erillisinä porraselementteinä jo puusepänliikkeessämme. Asennuspaikalla aloitamme asentamalla alimman elementin, jonka jälkeen seuraava elementti kiinnitetään ja ruuvataan kiinni seinään.

Satulareisipuut

Satulareisipuut kulkee portaiden alla ja askelmat lepäävät reisipuun päällä. Satulaporras voi joskus olla hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun portaat rakennetaan kahden seinän väliin tai ahtaissa tiloissa. Satulaportaat asennetaan paikan päällä pala palalta. Ensin asennetaan reisipuut ja sen jälkeen porrasaskelmat.