Träslag

Eftersom alla våra trappor anpassas enligt kunden, kan vi erbjuda flera olika träslag. De som används mest just nu är björk, ask, ek och furu, men vi har även möjlighet att beställa in andra material.

Björk

Björk är det som används mest i våra trappor. Björken är hårdare än furu och därmed mindre känslig för stötar. Björkens ljusa färg är också tacksam som grund när man vill ha en betsad trappa. Vi använder björk till alla delar som ska målas, eftersom björkens kvistar inte ger gula fläckar såsom furuns ofta gör. Tack vare att vi köper in råa björkplankor och torkar dem själva, kan vi erbjuda björk till samma pris som furu.

Ask

Ask har de senaste åren blivit mycket populärt. Det är ett hårt träslag och har en fin struktur. Ekbetsad ask ser nästan ut som äkta ek, men till ett förmånligare pris!

Ek

Ek har genom åren alltid varit ett tidlöst och lyxigt material. Det är ett av våra hårdaste träslag och tål stort slitage.

Furu

Furu har en lång tradition som inredningsmaterial i våra hem, och visst har furun sin plats även idag. Furu passar framför allt bra i äldre hus, men med olika ytbehandlingar kan man få den att passa in även i modernare miljöer. Om man vill ha en grov, borstad yta är furuns mjukhet en fördel.