Puulajit

Koska kaikki portaamme mukautetaan asiakkaan mukaan, voimme tarjota useita eri puulajeja. Juuri nyt käytetään eniten koivua, saarnea, tammea ja mäntyä, mutta meillä on myös mahdollisuus tilata muita materiaaleja.

Koivu

Koivua käytetään eniten portaissamme. Koivu on kovempi kuin mänty ja siten vähemmän iskunarka. Koivun vaalea väri on myös kiitollinen perusta, kun halutaan petsatut portaat. Käytämme koivua kaikkiin maalattaviin osiin, koska koivun oksista ei tule keltaisia läiskiä niin kuin männyn oksista usein tulee. Koska ostamme raakoja koivulankkuja ja kuivatamme ne itse voimme tarjota koivua samaan hintaan kuin mäntyä.

Saarni

Viime vuosina saarnesta on tullut erittäin suosittu. Se on kova puulaji ja siinä on hieno puunsyynkuvio. Tammipetsattu saarni näyttää melkein oikealta tammelta, mutta se on hinnaltaan edullisempi!

Tammi

Tammi on aina ollut ajaton ja ylellinen materiaali. Se on yksi kovimmista puulajeistamme, joka kestää kovaa kulutusta.

Mänty

Männyllä on pitkät perinteet kotiemme sisustusmateriaalina ja tänäkin päivänä männyllä on paikkansa kodeissamme. Mänty sopii varsinkin vanhempiin taloihin, mutta erilaisilla pintakäsittelyillä se saadaan sopimaan myös nykyaikaisempiin ympäristöihin. Jos haluat karkean, harjatun pinnan männyn pehmeys on etu.