Pintakäsittely

Pintakäsittely on tärkeä osa valmistusprosessia ja se osa työstä, joka antaa portaille viimeisen loppusilauksen. Etunamme on oma maalaamo, jonka ansiosta voimme olla joustavampia ja kohdata asiakkaan tarpeet paremmalla tavalla. Käyttämämme eri pintakäsittelymenetelmät ovat: lakkaus, petsaus, valkomaalaus ja öljyvahaus.

Lakkaus / valkolaseeraus

Jos halutaan puun oma väri ja rakenne näkyviin pinta voidaan lakata. Lakattu puu tummuu vähän. Lakkaamme portaamme kaksi-kolme kertaa puolikirkkaalla lakalla. Jos halutaan vaaleampi pinta, voidaan valita pinnan valkolaseeraus.

Petsaus + lakkaus

Meillä on käytössä pari standardipetsisävyä, mutta petsaamme myös asiakkaan koepalojen mukaan, jotta saisimme esimerkiksi enemmän lattiaa vastaavan sävyn. Petsattu pinta suojataan aina kahdella-kolmella lakkakerroksella.

Valkomaalaus

Monet valitsevat valkomaalatut reisipuut, kaidetolpat ja pilarit. Kaikki maalattavat osat valmistetaan koivusta, koska koivussa oksakohdat eivät kellastu kuten männyssä. Valkoista sävyä kutsutaan listavalkoiseksi (NCS S0502-Y), joka on sama sävy kuin useimmissa standardilistoissa. Suosittelemme ensisijaisesti, että altistuvia pintoja kuten askelmia ja käsijohteita ei maalattaisi valkoisiksi.

Öljyvahaus

Jos halutaan luonnollisempi puupinta portaisiin, öljyvahaus voi olla hyvä vaihtoehto. Öljyvahaus antaa kovemman pinnan kuin tavallinen öljy ja sitä ei tarvitse hoitaa yhtä usein. Jos halutaan toinen sävy, pinta voidaan petsata ensin, jonka jälkeen sen päälle sivellään kaksi suojaavaa öljyvahakerrosta. Öljyvahattua pintaa ei voida lakata tai maalata myöhemmin, ja se on vähän liukkaampi kuin lakattu pinta.